Ползите на спирулината в диетите за отслабване

Нека започнем с разсейването на мита, че има магическа формула за отслабване. Не мислете, че след чаена лъжичка спирулина ще се превърнете в Кейт Мос или Брад Пит. Ако имаше вълшебна рецепта за отслабване, всички щяхме да я знаем.

Напротив, това, което знаем е, че балансираната диета, подобряването на обмяната на веществата и физическата активност могат да помогнат на тези, които искат да отслабнат.

Спирулината може да действа върху тези фактори, но тя сама по себе си не намалява излишните килограми. Благодарение на своите уникални хранителни свойства, спирулината играе ролята на

ЕСТЕСТВЕН БАРОМЕТЪР в диетите за отслабване.


Изключително бедна на калории, спирулината стимулира метаболизма, т.е. изгарянето на мазнини, благодарение на аминокиселината, наречена ЛЕВЦИН.

Ако се въздържате от определени храни, за да отслабнете, спирулината ще ви помогне да балансирате ежедневния си прием на хранителни вещества. По този начин ще избегнете състоянието на умора и потенциалните дефицити на витамини и протеини, които характеризират повечето режими за отслабване.

Освен това спирулината съдържа хром, който помага да се регулира нивото на секретирания инсулин и да се ограничи нивото на кръвната захар и натрупването на мазнини.

Спирулина увеличава чувството на ситост

Основният враг в диетата за отслабване е яденето между храненията, както и преяждането. Но колкото по-лесно усвоими и качествени протеини консумирате, толкова по-бързо ще получите усещането за ситост. Това усещане се предава на мозъка от аминокиселини (форма на протеин) със сложни имена, но с изключителни свойства: фенилаланин и триптофан. Не е необходимо да помните тези имена, просто не забравяйте, че спирулина съдържа страховити елементи против глад 🙂

Помним, следователно, предимството на спирулина: ядете по-малко, без да чувствате глад и особено без да създавате хранителни дефицити. И е 100% естествено!

Как да включим спирулина в диетата?

За да се преборите с чувството на глад с помощта на спирулина, най-добре е да я консумирате 15 до 30 минути преди хранене, на празен стомах. Включването на спирулина в хранителните ви навици означава, че изграждате балансирана, богата на хранителни вещества диета.

Изгаряне на калории чрез спирулина и спорт

Насърчаваме редовни спортни занимания: бягане, плуване, танци … би било чудесно, ако можеше да отслабваме без да се движим, нали? Но наблягаме на факта, че без спортна дейност спирулината няма да ви донесе пълно удовлетворение.

Затова не забравяйте да включите редовна физическа активност в диетата си, за предпочитане кардио, за да изгаряте мазнините по-ефективно.

Затова се захващайте за работа сега! 🙂

Можете да закупите нашата жива спирулина, сушена на ниска температура тук

Превод от румънски https://spinoa.ro/2019/02/17/spirulina-in-dieta-pentru-slabit/

https://shop.inna-naturals.eu/

Към нашата статия ДЕТОКСИКАЦИЯ И ОТСЛАБВАНЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + two =