Детоксикация и Отслабване

Данни за хора с наднормено тегло според Световната Здравна Организация :

> Повече от 2.1  милиарда възрастни са с наднормено тегло или близо 30 % от световното население. 

> Повече от 8 милиона деца на възраст под 5 години са с наднормено тегло.

> До 2030 г. близо половината от възрастното население в света може да е с наднормено тегло или затлъстяване.

Какво е детоксикация

Детоксикацията е процесът на освобождаване на тялото от токсини. Това може да включва бяла захар, изкуствени съставки, тежки метали, пестициди и химикали от домакински почистващи препарати.

Организмът ни сам работи в елиминирането на вредните вещества. В здравия черен дроб ежедневната детоксикация протича естествено. Претоварването на черния дроб може да наруши функцията му, но само в случай на излагане на опасни токсини или продължителна употреба на наркотици и алкохол. В допълнение, лошият хранителен избор в дългосрочен план може да доведе до лошото му здраве (мазен черен дроб), възпаление и повишен риск от хронично заболяване. Това обаче обикновено е резултат от нездравословна диета.

Изчистването на тялото може да спомогне за отслабването по няколко различни начина.

  1. Детоксикация и отслабване 

Детоксът помага за премахването на токсините и ускорява загубата на тегло. Някои токсини се съхраняват в мастните клетки и отслабването позволява на организма да се освободи от тях. 

Детокс-диетите обикновено включват много строги диетични режими като гладуване, зелени фрешове и смутита, билкови добавки, клизми и елиминиране на много храни. Въпреки че загубата на тегло е една от целите за някои детокс диети, те често се насочват към широк спектър от физически неразположения, като например:

  • Алергии
  • Главоболие и мигрена
  • Храносмилателни проблеми и запек
  • Умора
  • Акне и кожни обриви
  • Хормонални дисбаланси

Начини за детоксикация на организма за по-бързо отслабване:

> Лечебно гладуване – Неотдавнашни проучвания в Калифорнийския университет в Бъркли заявиха, че тридневните водни пости регенерират имунната система чрез активиране на стволовите клетки и това дава възможност тя да работи на оптимално ниво. Воден пост от 3 до 7 дни ще почисти тръбите от излишна слуз, хранителни отпадъци, утайки, стари фекалии и неорганични минерални отлагания. Дори кратък пост елиминира токсините от тялото.

> Пречистване със сок – Зеленчуков и плодов сок се пие за период от време, обикновено за 3 дни, за да дадете време на черния дроб и храносмилателната система да се детоксикира. Плодовите сокове са чудесен начин да получите цял куп от фитонутриенти, антиоксиданти, минерали и витамини, като всичко това е в една чаша.

Тъй като сокът няма фибри, той няма същите нужди за храносмилане като обикновената храна. Хранителните вещества се усвояват по-лесно от тялото ви.

> По-малко въглехидрати и захар – Въглехидратите се превръщат в гликоген, който използва за енергия. Енергията е добра, но само когато се използва. Проблемът, който много хора имат, е, че консумират повече въглехидрати (и следователно произвеждат повече гликоген), отколкото тялото им може да изгори. Когато има излишно количество гликоген, тялото ви го превръща в мазнини. Ето защо детоксът от въглехидрати помага за рестартиране на функциите на организма. Това също ще помогне на нивата на инсулин да спаднат, а лептинът да се повиши.

Повече зелени зеленчуци – Те са важна част от здравословното хранене и увеличат специфичните микронутриенти, които могат да помогнат за изчистването на червата и премахването на токсините, включително естрогенните метаболити. Къдравото зеле и другите кръстоцветни зеленчуци като броколи и карфиол, съдържат анти – естрогенни фитонутриенти и фибри, които помагат за намаляване и отстраняване на токсичните нива на естрогена в тялото. Когато хормоните са балансирани, възпаленията и подуванията на корема намаляват и метаболизма и изгарянето на мазнините се увеличават. 

> Хранителни и билкови добавки – Нашата серия от естествени детокс помощни средства включва билкова гама за детоксикация, които могат да помогнат за подпомагане на процеса за промиване на вашата система от вредни токсини. Счита се, че билките като бял трън, глухарче, артишок, репей и др. притежават естествени свойства, които могат да подпомогнат детоксикацията на черния дроб, кръвта и червата и следователно да ускорят загубата на тегло.

Корпорацията “Сибирско здраве -Siberian wellness” предлага редица оригинални продукти, които помагат за изчистването на организма и намаляване на теглото:

Тройна програма за детоксикация на клетъчно ниво “Извори на чистота” – Екстрактите от сена, алое, резене, живовляк и корен от репей, повишават почистващата активност на чревния тракт, а също способстват за нормализиране на чревната микрофлора, която активно участва в извеждането на токсините и на чревните шлаки.

Трифазна антипаразитна програма „Трихелм” – предназначена за корекция и профилактика на основните чревни паразитни заболявания. Нормализира състоянието на стомашната микрофлора и потиска патогенната микрофлора.

Базов Лимфосан и Лимфосан Е – чревен фитосорбент и антипаразитен – Фитосорбенти предназначени за очистване на организма от химически замърсители и за поддържане на биологичното равновесие на червата. 

Body compliment – Актив файбър – Главната задача на активираните хранителни влакна е свързването на токсините, мазнините и въглехидратите, възстановяването на нормалната чревна микрофлора. Попадайки в стомаха, хранителните влакна бързо увеличават обема си и създават ефект на бързо засищане, което помага да се намали не само калоричността, но и обема на погълната храна. По такъв начин “Актив файбър” не само помага при корекцията на излишното телесно тегло, но притежава и очистващо действие.

Напитка Weight Control (ябълка-лимон) – Yoo Go – Освежаващата напитка с лимон и ябълков сок идеално подхожда за корекцията на хранителния режим, контрола на калоричността и като източник на натурални фибри за всеки ден.

Хранителен коктейл Кокосови бисквити – Yoo GоХранителен коктейл Какао-джинджифил – Yoo Gо – натурален заместител на храненето – коктейл Yoo Go! Благодарение на своя балансиран състав, той лесно заменя един-два пълноценни приема на храна на ден, като осигурява на организма жизнено важни нутриенти и помага да се съхрани усета за ситост продължително време.

https://www.sibirskozdrave.net/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × one =