Детоксикация – Лимфна система – Серия фитосорбенти „Лимфосан“

Какво е лимфна система и каква е нейната функция

Лимфната система е сложна мрежа от пълни с течност възли, жлези, съдове и органи като далак, тимус, аденоиди и сливици. 

Основната функция на цялата тази система е да пречиства токсините далеч от тъканите в кръвта, да осигурява защита срещу вредните нашественици и същевременно помага за регулирането на имунната система. Чрез тези лимфни възли имунните клетки обикалят в тялото, борейки се с патогени и предотвратяват заболяванията. 

Лимфните съдове действат като гигантска дренажна система за тялото, която трябва да остане чиста, за да работи правилно. Застоялият лимфен поток води до натрупване на отпадъци и токсини, отслабване на имунитета и до голямо разнообразие от здравословни проблеми. Следователно поддържането на лимфната система е актуално пропорционално на цялостното здраве. Редовното очистване на лимфата предполага по-силна и устойчива имунна защита.

Симптоми на лимфна система в застой

Някои от признаците, че лимфната течност не се движи ефективно и че в тялото може да се натрупват токсини, са:

 • Умора                                                                 
 • Подути жлези
 • Подпухналост в очите или лицето
 • Подуване в пръстите или глезени
 • Подуване или задържане на вода
 • Главоболие
 • Синусови инфекции
 • Проблеми с кожата, като суха и сърбяща кожа
 • Запек
 • Наддаване на тегло и допълнителни мазнини на корема
 • Влошени алергии
 • Чувствителност към храните
 • Чести настинки и грип

Изчистване на лимфната система

Ако изпитвате симптоми на запушена лимфа, може да е време за нейното прочистване. Ето как точно можете да източите тези лимфни възли:

Детоксикация на средата, в която живеете.

Важно е да намалите излагането си на химикали в храната, въздуха, личните продукти и водата, като същевременно увеличите приема на антиоксиданти и противовъзпалителни хранителни вещества.

Изберете органична, противовъзпалителна диета

Добре е вашата диета да бъде пълна със зелени листни зеленчуци, кръстоцветни зеленчуци, омега-3 мастни киселини и подправки като джинджифил, куркума и чесън. Избягвайте преработените добавки, химикали и изкуствени съставки. Лекарите препоръчват да се органичат количествата на приеманата сол, пикантни подправки и сосове, за да се намали застоя на лимфата.

Винаги поддържайте добра хидратация

Лимфната течност е около 95% вода и става по-гъста и по-малко течна, когато сте дехидратирани. Всъщност една от най-честите причини за задръстване на лимфа е дехидратацията.

Бъдете добре хидратирани, като отпивате топла пречистена вода през целия ден.

Денонощна норма за потребление на вода при жените: 30 мл вода на килограм тегло, а за потребление на вода при мъжете: 40 мл вода на килограм тегло;

Формулата се образува на база физиологичните загуби, които понася организмът, за да обезпечи функциите си ежедневно.

Избягвайте безалкохолни напитки със захар или изкуствени подсладители, преработени сокове, спортни напитки и алкохол. Те добавят допълнително метаболитно натоварване на организма, както и прекалено много кофеин, който дехидратира организма.

Всекидевната физическа активност е ключов фактор за здравето на лимфната система.

Лимфната система няма вградена помпа като сърцето, която прокарва кръв през кръвоносната система, филтрира и циркулира. Следователно лимфната система разчита на свиването и отпускането на мускулите и ставите, за да движи лимфата. Ритмичното напрежение и отпускане на мускулите по време на физическо движение изтласкват тъканите и изтласкват течността през лимфните канали.

Всички упражнения и всяка дейност, която движи ръцете, краката и тялото, ще помогнат за движението на лимфата. Ето защо при работа, която изисква седене през по-голямата част от деня, е важно да  ставате и да се движите на равни интервали.

Лимфен масаж и изчеткване на кожата.

Лимфният масаж или терапията с лимфен дренаж могат да окажат дълбок ефект върху преместването и изтичането на излишната лимфа от зоните на тялото. 

Изчеткване на суха кожа подобрява лимфния поток и тонуса на кожата, което включва намаляване на появата на целулит. Всичко, от което се нуждаете, е  четка с естествени влакна и около 5 минути преди да влезете под душа, за да раздвижите ефективно лимфата си.

Билки и фитосорбенти

В природата се срещат естествени сорбенти – фибри и пектини. Сорбентите намаляват токсичните ефекти на отровите, защитавайки черния дроб, бъбреците и нормализират обмяната на веществата. Когато се погълнат, те постепенно абсорбират всички токсини и помагат за тяхното отделяне.

Повече от 20г. Корпорацията “Сибирско здраве” разработва и подобрява най-търсените продукти на серията “Лимфосан”. С всяка подобрена формула, се увеличава концентрацията на хранителните влакна, повишава се скоростта на усвояването на активните вещества, вследствие на което се намалява дозировката. Серията “Лимфосани” се грижи не само за абсорбцията и извеждането на вредните вещества чрез черния дроб, но осигурява организма с антиоксидантна защита. В съставът им можете да намерите пшеничен зародиш и амарант. Пшеничният зародиш съдържа оптимално балансирани антиоксидантни вещества като витамин Е, витамин А, бета-каротин, коензим Q10, селен и цинк.

Всеки продукт от серията на “Лимфосан” изпълнява следните функции:

 • Ефективно изчиства организма от вредните вещества, като предварително ги обезврежда
 • Защитава клетките от разрушителните действия на свободните радикали
 • Нормализира храносмилането
 • Нормализира микрофлората на черния дроб
 • Повишава имунитета
 • Нормализира обмяната на въглехидратите и мазнините
 • Намалява вредния холестирол 

Освен това всеки един продукт от серията на “Лимфосан” съдържа различни растителни компоненти, които спомагат и действат на различните органи на организма, нормализират неговите функции и имат лечебно-профилактически ефект .

www.sibirskozdrave.net

www.sibirskozdrave.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − one =