Замърсеният въздух прави вирусите по-смъртоносни и улеснява тяхното разпространение

“Замърсеният въздух прави вирусите по-смъртоносни и улеснява тяхното разпространение” – това е научното  изследване(налично тук), проведено върху пациенти, заболели от предишна форма на COVID-19, а именно SARS-COV-1. 

Понастоящем са известни два основни рискови фактора, които повишават смъртността от новия коронавирус : това да си в напредналата възраст и да имаш слаба имунна система.

Замърсяването на въздуха прави втория фактор по-вероятен.

„Ако живеете в замърсен район, белите ви дробове са много по-уязвими – все едно сте тежки пушачи, така че рискът да се разболеете от COVID-19 e по-голям“, казва Кофи Амега, епидемиолог и експерт по замърсяване на въздуха в Университета на Кейп Коуст в Гана.

Освен замърсения въздух, многобройни са източниците на замърсяване, с които ежедневно се бори нашият организъм : заобиколени сме от легиони от токсини, които няма как да избегнем. Храната ни е третирана с химикали и е генетично модифицирана, водата ни е замърсена. Същото е и с козметиката и почистващите препарати, които всекидневно нанасяме по кожата си или вдишаме. А да не говорим за електромагнитното замърсяване, в което сме потопени във всеки миг от нашето модерно съществуване и съвременната наука все още не е наясно от последиците върху организма на човека, но има твърдения от специалисти, че този тип замърсяване значително отслабва нашата имунна система. Не на последно място стои ежедневното консумиране на синтетични лекарства, кафе, цигари, алкохол, захар, които допълнително ни закисляват и тровят. Картинката е трагична! 

За щастие, нашият организъм е проектиран да се бори с всякакви нашественици: токсини, паразити, гъбички, вируси, ракови клетки, тежки метали. Ако сме здрави, то отделителните органи ги изхвърлят лесно без да засегнат останалите процеси в организма.

Природата ни е оборудвала със съвършени “механизми” за прочистване и обновяване.

В тялото ни всяка секунда се  извършват милиарди сложни процеси с изключителна прецизност, без ние да полагаме каквито и да било съзнателни умствени или физически усилия: най-важната функция на клетките е да се регенерират, обновяват, възстановяват, развиват и заздравяват. Вижте само скоростта, с която растат бебетата. Ноктите и косата ни растат с дни, а след нараняване здравата кожа се появява отново. Процесите на възстановяване и регенерация в организма продължават през зряла възраст, макар и с по-малка скорост. Мъртвите кожни клетки непрекъснато се издигат на повърхността на нашето тяло и след това се заместват от нови стволови клетки. Някои области на тялото отнемат много време – например клетките на костната система се обновяват приблизително веднъж на десетилетие,  а чернодробните клетки се обновяват напълно за около 300 дни – това е продължителен цикъл, тъй като чернодробните клетки продължават да се делят и регенерират дълго, след като са се развили напълно. 

Не всяка част от тялото обаче се регенерира или променя. В крайна сметка нашата ДНК започва да се разпада, тъй като годините на износване се отразяват върху тялото – това е част от естествения процес на стареене.

Природата ни е дала всичко, от което имаме нужда, за да се лекуваме и да сме здрави. Биологично активните вещества на билкова основа са природни средства са използвани от хилядолетия от древноизточната и природна медицина за подпомагане на работата на черния дроб, бъбреците, храносмилателната система, кожата, белите дробове, лимфната система. Когато тези органи са здрави, те могат ефективно да елиминират нежеланите вещества. 

Биологично активните вещества лесно усвоими  и оказват оздравително, защитно, адаптогенно и лечебно-профилактично действие.

От серията продукти за детоксикация на “Сибирско здраве” най-сложно формулиран е  Извори на чистота. Renaissance Triple Set. – това е основният продукт от програмата “Чистота – Енергия – Хармония, предназначена за изчистване на организма от шлаки, токсини и други вредни вещества. Той въздейства на всички клетки на организма, не само на отделителните органи и системи. Известно е, че в човешкия организъм всяка клетка е обкръжена от междуклетъчна течност. Тази течност постоянно се обновява, като в същото време отработената междуклетъчна течност с разтворените в нея шлаки се отстранява посредством мрежа от специални протоци. В зависимост от местонахождението на клетките това могат да бъдат: лимфните, жлъчните, пикочните, бронхиалните и други канали. Още повече, тук ще намерите повече от 40 биологични активни вещества, оказващи лечебно действие на всички основни органи на човека, като нормализира обмените процеси, подобрява сърдечно-съдовата система, намалява алергичните реакции, засилва имунитета. “Извори на Чистота” се състоят от 3 взаимно допълващи се формули, които ефективно използват трите главни механизми на очистване на вътрешната среда: междуклетъчната, вътрешно-клетъчната и антиоксидантната защита на клетките.

RENAISSANCE TRIPLE SET. FORMULA 1
Междуклетъчно очистване

1. Изчистване посредством червата

Червата играят много важна роля в очистването на нашия организъм, защото, първо, в чревния тракт постъпват немалко токсични вещества с водата и храната и второ, в него се образуват голямо количество вредни продукти от обмяната, които трябва навреме да се извеждат извън организма. Компонентите от първата формула на “Renaissance Triple Set  – Извори на чистотата” като екстрактите от сена, алое, резене, живовляк и корен от репей, повишават почистващата активност на чревния тракт, а също способстват за нормализиране на чревната микрофлора, която активно участва в извеждането на токсините и на чревните шлаки.

2. Изчистване посредством черния дроб и жлъчните канали

Почистващата активност на черния дроб би била невъзможна без жлъчната отделителна система, посредством която всички вредни вещества, преминали обработка в черния дроб, се изхвърлят от организма. Поради това в състава на първата формула на “Renaissance Triple Set  – Извори на чистотата” се съдържа цял комплекс от екстракти, богати на вещества, стимулиращи отделянето на жлъчка. Това са преди всичко екстрактът от артишок,  който е в основата на много фармацевтични жлъчегонни препарати, а така също екстрактите от лайка и резене.

3. Очистване на кръвоносната и лимфната системи

Кръвта и лимфата буквално измиват всяка клетка в нашия организъм, отнасяйки със себе си разтворените в тях вредни вещества и продукти от обменните процеси в клетките. Първата формула на “Renaissance Triple Set – Извори на чистотата” регулира почистващите функции  на кръвоносната и лимфната системи благодарение на мощните екстракти от репей, живовляк и алое.

4. Изчистване посредством пикочните канали

Бъбреците и пикочните канали са една от главните системи за пречистване от вредни продукти, образуващи се в организма на човека в процеса на неговата жизнена дейност.  Екстрактите от хвощ и мечо грозде в състава на “Renaissance Triple Set – Извори на чистотата” ефективно стимулират почистващите функции на пикочо-отделителна система.

5. Очистване чрез дихателната система

Както е известно, чрез белите дробове ние не само дишаме, но и отделяме голямо количество вредни за организма вещества, а също и бактерии и вируси. Почистващата функция на дихателните органи нараства особено в условията на големите градове с високото ниво на замърсяване на атмосферата. Почистващата активност на бронхите може да се повиши с помощта на такива компоненти на първата формула на ”Renaissance Triple Set – Извори на чистотата” като екстрактите от лайка и живовляк.

6. Очистване с помощта на имунната система

Имунната система ни защитава не само от инфекциозните фактори, но и от много опасни химични вещества. В този смисъл много билки, стимулиращи активността на имунната система, допълнително оказват и очистващо действие. В състава на първата формула “Renaissance Triple Set-Извори на чистотата” това са екстрактите от  ехинацея и алое.   

RENAISSANCE TRIPLE SET. FORMULA 2

Вътреклетъчно очистване

При цялата си ефективност, очистването чрез черния дроб, бъбреците, червата, лимфната или които и да са други външно клетъчни системи, днес вече се смята като недостатъчно за поддържането на вътрешната чистота на организма. Днес, в условията на силно замърсена с чуждородни химически вещества обкръжаваща среда, главната роля за очистването на организма принадлежи на сложната система за вътреклетъчно очистване, която осъществява не просто пасивно „отмиване“ на шлаките, но и с помощта на специални обезвреждащи ензими, се занимава и активната неутрализация на особено опасните токсини. 

В нашия организъм съществуват две основни групи ензими, касаещи вътреклетъчното очистване. Първата група ензими осъществява непосредственото обезвреждане на токсичните вещества, изменяйки тяхната химична структура (І фаза на биотрансформация). Втората група ензими превръща тези химически изменени токсини в разтворима форма, след което те могат да се изведат извън клетките в междуклетъчната течност и по-нататък – и от организма (ІІ фаза на биотрансформация).

Втората формула на “Renaissance Triple Set – Извори на чистотата” отчита “специализацията” на различните обезвреждащи ензими, осигуряващи вътреклетъчното очистване. Екстрактът от див хрян, съдържа натуралния индол-3-карбинол, непосредствено стимулира активността на ензимите от I фаза на биотрансформацията, докато екстрактът от крес-салата, богат на сулфорафан, екстрактът от сибирска левурда (див чесън, мечи лук) с високо съдържание на алицин, а така също и екстрактът от салвия, стимулират активността на ензимите от II фаза на биотрансформацията. Освен това, мощните хепатопротекторни екстракти от бял трън, байкалски шлемник и жълт кантарион надеждно защитават клетките на черния дроб, вътре в които и протича упоритата работа на нашите обезвреждащи ензими.

RENAISSANCE TRIPLE SET. FORMULA 3

Антиоксидантна защита на клетките

В нашия организъм присъстват токсини, способни да го унищожат за кратък промеждутък от време. Това са свободните радикали или другояче казано – химически окислители, които всяка секунда се образуват в организма ни при дишането, в процеса на работата на имунната система, при физическо натоварване, при възпалителни процеси… Задачата по тяхното обезвреждане изпълняват антиокислители (антиоксиданти).

Антиоксидантите ефективно се справят със свободните радикали, но в борбата с тях, самите антиоксиданти загиват и затова всеки ден трябва да запълним количеството им с помощта на специални антиоксидантни продукти.

Третата формула на “Renaissance Triple Set – Извори на чистотата” представлява сложен комплекс от антиоксиданти с различен произход, който осигурява мощна защита на клетките на всички нива. Външната защита на клетките осигуряват такива антиоксиданти, като витамин С, растителните биофлавоноиди (рутин, дихидрокверцетин), а също и  екстрактът от гроздови семки, черна боровинка, клюква, мащерка и зелен чай. Те създават мощна бариера около всяка клетка, свързвайки и неутрализирайки свободните радикали.

Вътрешната защита на клетките осигуряват такива антиоксидантни микроелементи като цинк, селен, мед и манган, а също и рибофлавин. Те проникват вътре в клетката и стимулират работата на защитните вътреклетъчни ензими, които, подобно на «капани», неутрализират свободния кислород, образуващ се вътре в клетката.

Защитата на много уязвимите клетъчни мембрани се осъществява от витамините А и Е, а също така от ликопина и бета-каротина, които блокират разрушителните окислителни процеси.

Повече информация за продукта „Извори на чистота -Премиум“ www.sibirskozdrave.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 11 =