Защо редовното прочистване на организма от паразити може да се счита за животоспасяваща процедура.

Според данни на Световната Здравна Организация (пълното изследване на СЗО е налично тук ), паразитите пренасяни в човешкия организъм от храната причиняват годишно приблизително 23,2 милиона случая на заболяване, от които 45 927 смъртни случая, което води до приблизително 6,64 милиона DALY (disability-adjusted life year – изгубена година от живота в състояние на болест).

Тези данни представляват важна стъпка напред в разбирането на въздействието на болестите, пренасяни с храна, в глобален и регионален план. Заболяването, причинено от повечето хранителни паразити в много случаи протича тежко и с висока смъртност сред уязвимите популации.

Постоянната работа на тялото да неутрализира заплахата от патогени и да елиминира паразитите и оставените от тяхната жизнена дейност токсични вещества оказва влияние върху функцията на всички органи и системи. Ето защо редовното почистване на организма от паразити трябва да се счита жизнено важно и да предхожда приема на витамини и минерали, тъй като в обратния случай не ние, а паразитите ще ги усвоят и ще станат силни и здрави.

Признаци на инфекции причинени от вредни организми могат да се появят като алергии, храносмилателни оплаквания, проблеми със съня, болки в ставите и промени в настроението. Паразитите се хранят от витамините и минералите, които са ни нужни за оптимална функция на органите. Затова е нужно да се чистим редовно от микроорганизмите, за да усвояваме напълно витамините от храната и хранителните добавки.

Заразяването с паразити става не само от заразени храна и вода, но и по ред други пътища, като напр. от домашни любимци, контакт със заразен човек, заразена повърхност, ухапвания от насекоми и дори от вдишване на малките им яйца във въздуха. 

Остраняването на неканените гости обаче не е толкова просто и трябва да се подходи поетапно и стратегически, за да бъде прочистването ефикасно и да се избегнат нежеланите странични ефекти. Също толкова важно е изчистването на метаболитните остатъци, които остават след паразитите след протичането на фазата на тяхното унищожение и изхвърляне от организма. 

По този повод се спирам на Анти-паразитната програма, разработена от учените на Корпорация “Сибирско здраве”, която с годините доказа своята ефикасност в нужните три фази на анти-паразитното прочистване на организма.  

За да се подготви организма е хубаво да се започне с 

Фиточай „Себер нуур – Чисто езеро“ за около 10 дни. Той нормализира въздействието едновременно върху няколко важни органи и системи, отговарящи за поддържане на чистотата на вътрешната среда на организма. Благодарение на своите очистващи свойства, чай «Чисто езеро» се препоръчва също така като универсално подготвително и допълващо средство, усилващо ефективността на възстановителните схеми, използвани при голяма част от заболяванията. 

Друг такъв чай от серията от Остров Олхон е Фиточай „Аминай Ем – Билката на живота”. Жълтият кантарион в съчетание с плодовете на шипката и корените от глухарче защитават клетките на черния дроб от токсични, възпалителни и инфекциозни увреждания, а също така способстват за тяхното по-бързо възстановяване. Друго важно лечебно-профилактично свойство на фиточая „Билката на живота” е противопаразитното действие, благодарение на активните компоненти на глухарчето.

След като организмът е подготвен,  може да се започне с основната програма, която протича общо 16 дни, която може да се взема и от деца от 7 години по специална схема. 

Анти-паразитната програма “Трихелм” е усъвършенствана през годините формула за корекция и профилактика на основните чревни паразитни заболявания. Тя е формулирана в 3 фази – подготовка на организна, същинска анти-паразинта програма и възстановяване – повече за нея може да прочетете тук.  Някои от нейните активни съставки са тревна маса от червен кантарион, екстракт от резене, мед  от калина, карамфил, джинджифил и масло от бергамот. Тази схема отчита и обединява в единно цяло всички най-ефективни подходи и методи, известни до настоящия момент в научната паразитология. 

Възможно е да се повтори след 10 дни почивка при хора с тежки симптоми на паразитно заболяване или хора, които никога през живота си не са си правили анти-паразитно прочистване. Може да действа и като профилактично средство през пролетта и есента. 

Друга анти-паразитна формула, която е под формата на прах от билки и се приема разтворена във вода и на гладно е  Лимфосан-Е (Intestinal Defense) за борба с чревните паразити. Това е натурален фитосорбент за поддържане на чревния имунитет, противостоящ срещу паразитните инфекции. Ябълковият пектин и екстрактът от сена помагат да се изчистят червата. Червеният кантарион и мащерката оказват меко противопаразитно действие. Артишокът облекчава оттичането на жлъчката и помага да се снемат възпаленията.

Малко хора знаят за анти-паразитните свойства на растението земна ябълка, известно още с названието “Йерусалимски артишок.  От него Корпорация “Сибирско здраве ” формулира невероятен продукт с широко приложение, подходящ за хора от всички възрасти – Природен инулинов концентрат (ПИК).   Земната ябълка съдържа голямо количество инулин, желязо, силиций, цинк, магнезий, калий и манган , витамини С, РР, В1, В2, както и белтъчини, които регулират развитието и активността на клетките на имунната система.

Инулинът подпомага за разпадането на фруктозата и помага при диабет и същевременно извежда от организма холестерина, тежките метали и другите токсични вещества, образуващи се или попадащи в червата.  

Антипаразитното пречистване на организма е важно за здравето и доброто му функциониране. Има толкова научни доказателства за вредата на паразитите. Не мога да не подчертая отново, че те са една от причините за различните видове болести, здравословни оплаквания, неразположения и други.

Организмът ви ще ви благодари, ако редовно и профилактично се изчиствате с антипаразитни програми! Много е важно да се започне с тях преди да правите каквито и да било други пречиствания или дори пости, включително и гладни пости, при които могат да възникнат много сериозни странични ефекти, ако организмът е обременен с паразити.  Анти-паразитното прочистване е нужно, за да се подготви организма по-сериозни детоксикации като например на детоксикация на клетката, която обхваща всички органи и системи. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × two =